Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İsviçre'de Balıkesir'i herkes tanıyacak

İsviçre

Balıkesir, Ocak 2015 tarihinde İsviçre yaygın basınında yer alacak.

Balıkesir, Ocak 2015 tarihinde İsviçre yaygın basınında yer alacak.
İsviçre Touring Dergisi Seyahat yazarı Peter Widmer ve eşi Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü misafiri olarak 17-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kazdağları, Termal, Zeytin ve Zeytinyağı Doğal Güzellikler, Edremit Körfezi ve Ayvalık Körfezinden oluşan ekli program çerçevesinde İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç eşliğinde ağırlandı.
İsviçre Touring Club resmi Otomotiv ve Seyahat Dergisi yazarı Peter Widmer Balıkesir'de İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç eşliğinde Balıkesir'i bir hafta adım adım gezerek, yaşayarak deneyimlerini dergide yazacak.
Derginin özelliği 3.7 milyon okuyucuya sahip olması ve bir yazdığı ülkeyi en az 10 yıl boyunca bir kez daha yazmaması ve Balıkesir bu avantajı Balıkesir'in Türkiye olarak yazılacak olması ile yakaladı. Dergi Yazarı Peter Widmer'in söylediğine göre etkisi en az 3-5 yıl devam edecek bir yazı olacak.
30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihinde Balıkesir Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç'ın Zürih Fespo Uluslararası Turizm Fuarına katılımı sırasında İsviçre PR Şirketi ile yapılan görüşmelerde program oluşturuldu.
Gerçekleşen İnfo Tour sonrasında Peter Widmer, Kazdağları, Ayvalık Şeytan Sofrası ve yaptığı tekne turunun kendisini çok etkilediğini çok profesyonel bir ekip eşliğinde gezmenin kendilerine çok şey kattığını bu bölgede hergün yeni şeyler öğrenerek bu seyahatin aynı zamanda kültür turu olduğunu ve Balıkesir'i otantik değerlerini kaybetmemiş, doğal güzelliklere sahip gelişmekte olan bir yer olarak lanse edeceğini belirtti.
Havalimanından ayrılırken de Türkiye'ye ilk gelişimdi. Buraya gelirken Türkleri döner yiyen, kadınlarının geri planda olduğu insanlar olarak düşünüyordum. Giderken Türklere karşı olan algım değişerek gidiyorum. Sizi ve diğer kadınları toplumun içinde başarılarla burada yaşadığım süre içinde gördüm. Türklere karşı algım değişti.” dedi. 
Gezinin uçuşları Sunexpres Havayolları, Konaklaması Cunda Siyah Lale Butik Otel Sahibi Elif Alper, Yat Turu Theasailling Yatçılık Şirketi Sahibi Nazlı Uygun Sponsorluğunda, Araç-yemekler-Jeep Safari Turları Demre Tour'dan satın alınarak gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false